Velo Academy Bucharest – Echipa de ciclism

ACS Velo Academy Bucharest este un club sportiv multidisciplinar fondat în 2020, orientat cu precădere spre practicanții cu vârsta cuprinsă între 5 și 16 ani. Printre ramurile de sport care se pot practica în cadrul clubului se numără și ciclismul.

Scopul clubului nostru este practicarea sportului sub toate formele sale, popularizarea sa în rândul copiilor și elevilor și participarea la formarea unei culturi a sportului, promovând valori precum fair-play-ul, sportivitatea, respectul pentru adversar și muncă, disciplina și responsabilitatea.

Ramura de sport ”ciclism” cuprinde mai multe discipline sportive, iar ACS Velo Academy Bucharest se axează pe două, în momentul de față: șosea și mountain bike.

Tehnicienii cu care Velo Academy Bucharest colaborează pe partea de ciclism sunt specialiști absolvenți ai Școlii Naționale de Antrenori și, în același timp, foști cicliști, care au practicat disciplinele șosea, mountain bike și velodrom. Prin urmare, asigurăm în acest fel transmiterea setului de cunoștințe necesare desfășurării antrenamentelor sportive, dar și elemente de ordin tehnico-tactic, foarte importante în orice sport. În același timp, punem accent pe îndrumarea sportivilor în timpul competițiilor la care participăm și asigurăm participarea în condiții optime a sportivilor legitimați în cadrul clubului nostru.

Antrenorul principal de ciclism este Mihail Rusu, multiplu campion național. Lângă el s-au alăturat antrenorii Andrei și Bogdan, proaspeți absolvenți ai Școlii Naționale de Antrenori.

Echipa de ciclism a ACS Velo Academy Bucharest organizează mai multe activități sportive: antrenamente, cantonamente și participări la competiții. Antrenamentele se desfășoară în nordul Bucureștiului, în zona Băneasa, cu o frecvență de două ședințe/săptămână (marți și joi). În cadrul clubului există sportivi care participă la competiții naționale din calendarul Federației Române de Ciclism, dar și sportivi care participă la antrenamente sau cantonamente în mod ocazional, în scop de inițiere.

Informații utile despre echipa de ciclism ACS Velo Academy Bucharest:

  • Se pot practica disciplinele șosea și mountain bike;
  • Se fac atât ședințe de antrenament și cantonamente, cât și participări la competiții oficiale;
  • Ședințele de antrenament sunt deschise tuturor practicanților, de ambele sexe, de orice vârstă și având orice nivel de îndemânare și formă fizică și au loc în zonele și la frecvențele de timp amintite mai sus. Participarea la antrenamente se face cu propriul echipament sportiv și este contra-cost: 80 de lei/ședința sau un pachet lunar de 8 ședințe la prețul de 500 de lei. Pentru a participa la una sau mai multe ședințe de antrenament, nu este necesar ca participantul să fie legitimat al clubului ACS Velo Academy Bucharest;
  • Cantonamentele se organizează ocazional, în funcție de calendarul competitional al clubului;
  • Pe timpul iernii se vor desfășura antrenamente și în sală, de două ori pe săptămână. Antrenamentele vor include exerciții pentru dezvoltarea vitezei de reacție și vitezei de execuție a mișcărilor specific ciclismului, exerciții de dezvoltare a echilibrului și pregătire fizică general, utilizând greutatea propriului corp (flotări, genuflexiuni, abdomene, extensii de spate etc.)
  • Participarea la competiții oficiale se decide în funcție de nivelul formei fizice și de îndemânare a sportivului, de către antrenor. Competițiile la care ia parte ACS Velo Academy Bucharest sunt cele înscrise în calendarul national al Federației Române de Ciclism, având prioritate Cupa României și Campionatele Naționale;

Pentru a participa la una sau mai multe ședințe de antrenament este necesară completarea și semnarea declarației pe proprie răspundere de către tutorele legal/părintele participantului. Declaratie se poate descărca de la acest link. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0772 010 445 sau 0744 996 032.

Meniu